Produkty pro recept na špinavé brýle (3)

Sušený lilek - HoReCa

Sušený lilek - HoReCa

Tato solanová bobule přišla do Evropy z Persie a kvůli obtížím s překladem byla často nazývána bláznivým jablkem. Lilky přišly do Ruska z Kavkazu, a proto měly dlouho přezdívku "arménský okurek". Správně sušený lilek má jasnou vůni a chuť hub. Tato vlastnost z něj činí nepostradatelnou součást pokrmů s dušenou zeleninou nebo v jakémkoli pečeném jídle. Použití Polévky, omáčky, marinády, pokrmy z masa, drůbeže a zvěřiny. Chuť Pikantní, hořká, pikantní Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 11 Tuky (g / 100g)… 1,0 Sacharidy (g / 100g)… 43 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 230
List šalvěje - HoReCa

List šalvěje - HoReCa

Salvia officinalis se široce používá v kuchyni jako koření. Sušená tráva se přidává do polévek a hlavních jídel, stejně jako na koláče a další kulinářské výrobky, mezi které patří vejce-rýže, zelí, maso. Použití pro Svačiny, hlavní jídla, nápoje, sladká jídla. Chuť Pikantní, hořká Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 11 Tuky (g / 100g)… 13 Sacharidy (g / 100g)… 61 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 410
Sušené celerové listy - HoReCa

Sušené celerové listy - HoReCa

V Řecku existoval skutečný kult celeru. Byl zobrazen na mincích, vítězové olympijských her byli zdobeni věnci z této rostliny, během svátků zdobili své domovy. V kuchyni se celer používá jako přísada do různých pokrmů, protože všechny části této rostliny mají silnou kořeněnou vůni. Používá se v polévkách a přílohách. Použití pro Saláty, omáčky, polévky, masová jídla, drůbeží jídla, rybí jídla, přílohy. Chuť kořeněná, hořkosladká Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 13 Tuky (g / 100g)… 1,5 Sacharidy (g / 100g)… 30 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 190